Sizi Arayalım

Aşağıdaki iletişim formunu doldurarak, yurdışı eğitim danışmanlarımızın sizinle iletişim kurmasını sağlayabilirsiniz.

Vazgeç

Türkiye'de Üniversite Kazanıp Yurtdışında Okumak

Türkiye'de üniversite kazanıp yurtdışında okumak istiyorsanız yapmanız gerekenler

Yurtdışında Nasıl Okunur

Türkiye'de Üniversite Kazanıp Nasıl Yurtdışında Okuyabilirsiniz

Türkiye'de üniversite kazanıp yurtdışında okumak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz

Üniversite Sınavına Hazırlık

Türkiye'de yükseköğretim kurumlarına giriş genellikle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) veya ÖSYM tarafından düzenlenen benzer bir sınavla gerçekleşir. Üniversiteye giriş için bu sınavlara hazırlık yapmanız ve başarılı olmanız gerekmektedir.

Üniversite Tercihleri

YKS sonuçları açıklandıktan sonra tercih süreci başlar. YKS puanınıza göre Türkiye'deki üniversitelerdeki bölümleri tercih edebilirsiniz. Tercihlerinizi dikkatlice yapmanız ve hedeflediğiniz bölüm ve üniversiteleri belirlemeniz önemlidir.

Yurtdışı Üniversite Araştırması

Türkiye'deki üniversiteye yerleşmenizin ardından yurtdışında okumak istediğiniz ülkeleri ve üniversiteleri araştırmanız gerekmektedir. Programlar, kabul koşulları, maliyetler, dil gereksinimleri ve diğer önemli bilgileri değerlendirerek bir liste oluşturun.

Dil Yeterliliği

Yurtdışında eğitim almak için birçok üniversite, İngilizce veya başka bir dili gerektirebilir. Dil yeterlilik sınavlarına (IELTS, TOEFL gibi) girerek dil yeterliliğinizi kanıtlamanız gerekebilir. Dil eğitimi almışsanız veya dil yeterliliğiniz varsa, bu belgeleri de sunmanız gerekebilir.

Başvuru Süreci

Yurtdışı üniversite başvuruları genellikle üniversitelerin web siteleri üzerinden online olarak yapılır. Başvuru süreci belgelerin yüklenmesi, başvuru ücretinin ödenmesi ve gerektiğinde referans mektupları veya motivasyon mektubunun gönderilmesini içerir. Başvurunuzu zamanında ve eksiksiz olarak tamamlamak önemlidir. Bu nedenle başvuru tarihlerini dikkate almanız gerekmektedir.

Finansal Desteğin Sağlanması

Yurtdışında üniversite eğitimi sırasında yaşam masraflarınızı karşılamak için finansal desteğin sağlanması gerekmektedir. Yurtdışında lisans düzeyinde eğitim almak için maddi bir kaynağınızın olması veya burs imkanlarını araştırmanız önemlidir.

Kabul ve Vize Başvurusu

Başvurunuz kabul edildiğinde üniversite tarafından size bir kabul mektubu verilir. Bu mektupla birlikte, öğrenci vizesi başvurusu yapmanız gerekebilir. Hedeflediğiniz ülkenin konsolosluğuna veya büyükelçiliğine başvurarak vize süreci hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Yurtdışına Geçiş Yapma

Türkiye'de Üniversite Okurken, Yurt Dışına Geçiş Yapılır mı?

Türkiye’de Üniversite Okurken Yurt Dışına Geçiş Yapılır mı? Sorusu ülkemizde eğitim gören ve hayatını, kariyerini yurtdışında ki imkanlar doğrultusunda şekillendirmek isteyen tüm öğrencilerin ortak noktası diyebiliriz. Özellikle denklik ve sınav durumları bu konuda ön plana çıkarken, öğlencilerin tercih edecekleri üniversitelerinde kendi bünyelerinde ki işleyişleri temel faktörleri belirler nitelikte. NGGlobal olarak sizler için hem geçiş sürecini hem de olabilecek seçenekler dahilinde ki periyodu kaleme aldık.

Ülkemizde üniversite eğitimini alırken yurtdışında eğitim görmeye devam etmek pek çok öğrencinin hayalini kurduğu bir olay. Öğrenciler geçiş yapmak için önce uygunluk sormak zorundalar ve eğer uygunluğu (denklik) varsa şayet, geçiş sürecini başlatabilirler ancak geçiş süreci de kendi arasında 2 ayrı kategoride ele alınabiliyor. Dikey geçiş önlisans mezunlarının ÖSYM tarafından belirlenen bölümlere göre dikey geçiş yapacağı bölümler tablosundaki bölümlere geçişine imkan tanıyan ve muafiyetleri sonrası en az 2 yıllık bir eğitim sonrası lisans derecesi almaya yarayan sistemdir. Yatay Geçiş ise tüm yükseköğretim derecelerinde birbirine yakın alanlar arasından geçiş yapılmasına olanak tanıyan sistemdir. Bu geçişlerin şartları YÖK ve üniversite senatolarınca belirlenmektedir.

YÖK, diploma aldığınız üniversiteyi tanıyor ise denklik işlemlerine başvurabilirsiniz. Yurt dışında almış olduğunuz diplomanızın ülkemizde de geçerli olması ve sizin iş hayatına atılabilmeniz için denklik işlemlerini YÖK ile birlikte yapmanız gerekir şayet yurt dışında yatay geçiş ile üniversite okuduktan sonra orada kalmayı planlıyorsanız; tanıma ve denklik işlemleri sizin için önemsiz olacaktır.

Her üniversitenin öğrencilerden istediği belirli kriterler vardır. Yeterli İngilizce seviyesi bu kriterlerin ilki ve en önemlisidir. IELTS sınavından 7 ve üzeri bir puana sahip olmak gerekmektedir. Bu puan İngilizce C1 seviyesine denk gelmektedir. Çoğu yurt dışı üniversitesi için bu puanlar ve seviyeler geçerlidir. Şayet İngilizce seviyeniz yeterli seviyede değil ise, yaz aylarında yapılan “pre-sessional” programlarına katılarak İngilizcenizi geliştirebilme imkanına sahipsiniz. Akabinde diploma notunuzun 5.00'lik sistem üzerinden en az 3.7 ve üzeri olması yurt dışında yatay geçiş ile üniversitelere alınmanızı sağlayacak olumlu bir etmendir.

İtalya'da ücretsiz üniversite ve burs imkanı!

İtalya'da Burs Garantili ve Ücretsiz Eğitim Fırsatı!
İtalya’da İngilizce ve İtalyanca dillerinde, lisans ve yüksek lisans programları için şimdi başvurun, burs garantili ücretsiz eğitim fırsatından yararlanın.

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım

Aşağıdaki iletişim formunu doldurarak, yurdışı eğitim danışmanlarımızın sizinle iletişim kurmasını sağlayabilirsiniz.